Wim Strik clubkampioen 2017(-2018)

Wim Strik is er in geslaagd  voor de 3e maal het clubkampioenschap te behalen in zijn biljartloopbaan bij BV de Maasoever. De finales van het seizoen 17-18 werd gespeeld op zaterdag middag 24 november. In de beide halve finales, Wim tegen Sjeng Cuypers en Patrick tegen Ton Clevis, wisten zowel Wim als Patrick hun tegenstanders de loef af te steken. Nadat Wim in 2010 en 2012 de titel al in de wacht wist te slepen, bracht hij het kampioenschap van 2017 ook tot een succesvol einde door in de finale de winnaar van vorig seizoen, Parick "Hood" van de Pas, de 'pas' af te snijden. Wim, namens de vereniging en de kastelein van harte gefeliciteerd met je kampioenschap!

De Kampioen (foto Jan Rosmulder)

 

Hood clubkampioen 2016

Traditiegetrouw staat bij BV de Maasoever de afsluiting van elk biljartseizoen in het teken van de strijd om het clubkampioenschap. Normaliter vindt dit plaats in maart/april, maar door ‘n omstandigheden werd de clubkamp van seizoen `16-`17 pas gespeeld in november/december. Er had zich slechts 'n bedroevend aantal van 12 leden opgegeven voor deelname, en hiervan bleken bij aanvang van de voorronden nog 3 leden af te moeten zeggen. 

De finales vonden plaats op woensdag 27-12 in ons clublokaal café “Biej Ton en Marij”. In de kruisfinales speelden de winnaars van de 2 voorrondepoules tegen de nrs. 2: Dré Steeghs tegen Servaas Vermazeren, en Hood (Patrick van de Pas) tegen Cor van Erp. Dré maakte, met 2x een serie van 21, korte metten met Servaas die zacht gezegd niet in goede doen was. In de andere halve finale trok Cor aan het kortste eind tegen Hood.

Aansluitend werd de kleine finale (3e en 4e plaats) gespeeld tussen Cor en Servaas. Na een zwakke partij door beiden wist Cor de podiumplaats te bemachtigen.

In de finalepartij had Dré na 13 beurten al 64 caramboles (van de 110) en Hood slechts 9 (van de 33). Hierna zakte Dré helemaal weg en Hood kon inlopen. Met de eindstreep in het zicht, gierde de adrenaline door de lichamen van de opponenten en de zenuwen namen de overhand. Beiden misten wat er te missen viel. Hood, die in 2015 ook al finalist was, wist met de hakken over de sloot uiteindelijk van Dré te winnen, welke laatste in de nabeurt 3 caramboles te kort kwam om een shoot-out af te dwingen. Clubkampioen 2016: Patrick “Hood” van de Pas. Met de huldiging werd de winnaar letterlijk in de bloemetjes gezet door de kastelein Marij Clevis-Heijnen. Hood, proficiat gewenst namens bestuur, leden en kastelein. Op naar het clubkampioenschap van 2017 dat in 2018 gespeeld wordt.

 

 

© 2020 B.V. De Maasoever All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.