Open  Kessels Driebanden toernooi 2019

Het open Kessels Driebanden toernooi zit er weer op. Op zaterdag 8 juni werden de eind rondes gespeeld. 

Na een zware middag driebanden mocht Simon Kreutz zich nummer 2 noemen en Patrick van de Pas was de trotse kampioen.

Verder hadden de nummer 3 en 4, Wim Janssen en Math Bongarts de hoogste serie van 7 caramboles.

Volgend jaar nieuwe kansen.

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Hans Waeyen wint Open Kessels Driebanden 2018

 

 

 

 

Günther Verstappen winnaar Open Kessels Driebanden 2017

Zaterdag 8 mei ging in cafézaal Biej Ton en Marij het 25e Open Kessels Driebanden Toernooi van start. In totaal streden 20 spelers in 5 poules voor een plaats in de achtste finales. In ronde 1 speelden de debutanten Mat Bongarts en Eric van Schijndel een opvallend goede partij: in hun onderlinge duel, dat gelijk eindigde, benodigheden beiden slechts 31 beurten. Beter nog, in dezelfde voorronde-poule liet Eric in zelfs 30 beurten Ger Schloesser in het “groene laken” bijten. De kampioen van het afgelopen jaar, Paul Valckx haalde weliswaar met de hakken over de sloot als 8ste de 2e ronde, maar bleek hiervoor spijtig genoeg voor verhinderd te zijn.

Vrijdag 9 juni werd de 2e ronde gespeeld door de nrs. 1 en 2 van voorronde-poules. Hiervan gingen de 5 winnaars en 3 beste verliezers door naar de kwartfinale van zaterdag 10 juni. Bij de beste 8 plaatsten zich Wiel Welles, Abbas Kosar, Günther Verstappen, Cor van Erp, Patrick van de Pas, Peter Claessen, en eerstejaars deelnemers Mat Bongarts en Danny Alberts. In deze kwartfinales wist Günther in een spannende slotfase Abbas te verslaan, die slechts 2 caramboles tekort kwam. Peter versloeg op de valreep Mat, die slechts 1 carambole te weinig liet aantekenen. Wiel won van Patrick, en Danny moest het onderspit delven tegen Cor.

In de halve finale kon Cor geen vuist maken tegen Peter. De andere halve finalepartij tussen Günther en Wiel bleef superspannend tot op het laatst. Met slechts 2 caramboles tekort moest Wiel zijn meerdere erkennen in Günther. In de kleine finale maakte Cor korte metten met zijn opponent: in ’n luttele 33 beurten beslechtte hij het pleit en wist beslag te leggen op de 3e plaats middels een ruime overwinning op Wiel, waar de fut een beetje uit was.
In de finale gaven Günther en Peter elkaar geen strobreed toe. De partij bleef spannend tot het laatst. Toen Peter nog 1 caramboles benodigde, scoorde Günther in de 54ste beurt zijn laatste vereiste 21ste carambole om de kampioenstitel in de wacht te slepen. Winnaar van de gigantische wisselbeker: Günther Verstappen uit Tegelen. Günther en ook de overige 3 finalisten proficiat gewenst.
Opmerkelijk: Mat Bongarts werd 5e, ondanks het hoogste percentage caramboles: 99,394 %.

v.l.n.r.: Wiel Welles (4), Cor van Erp (3), Peter Claessen (2), kampioen Günther Verstappen

 

Paul Valckx wint het Open Kessels Driebanden Toernooi 2016

Zaterdag 14 mei ging in cafézaal Biej Ton en Marij het 24e Open Kessels Driebanden Toernooi van start. In totaal streden 17 spelers in 4 poules voor een plaats in de kwart finales. In ronde 1 speelde Nico Noorbeek een opvallend goede eerste partij: in slechts 31 beurten liet hij nieuwkomer Ger Peters in het “groene laken” bijten. Ron Völke, de kampioen van het afgelopen jaar, kwam “stootkracht” tekort voor het bereiken van de volgende ronde.

Op zaterdag 11 juni werden de finaleronden gespeeld. Bij de beste 8 plaatsten zich Piet Bouten, Dré Steeghs, John Timmermans, Nico Noorbeek, Hans van Lier, Pieter Daems, en eerstejaars deelnemers Paul Valckx en Ger Schloesser. De 4 winnaars van de kwartfinales lieten niks te wensen over aan hun spel, middels een afgetekende overwinning. Piet werd door Nico verslagen, Paul won van Hans met een partij-moyenne van 1.364, Dré won van Pieter, en John moest het onderspit delven tegen Ger.

In de halve finale kon Ger geen vuist maken tegen Dré, die dan ook ruimschoots wist te winnen van Ger. De andere halve finalepartij tussen Paul en Nico bleef superspannend tot op het laatst. Met slechts 3 caramboles tekort moest Nico zijn meerdere erkennen in Paul, die met een slotspurt na een lange 52 beurten de finale wist te bereiken. In de kleine finale was merkbaar dat de beide matadors moe gestreden waren: Nico wist na 50 beurten beslag te leggen op de 3e plaats via een ruime overwinning op Ger, waar de fut helemaal uit was. In de finale liet Dré, die het gehele toernooi beresterk had staan te spelen (tot dusver een percentage caramboles van 100!) er zich niet onder krijgen door de topper Paul. De partij bleef spannend tot het laatst. Toen Dré nog 2 caramboles nodig had om het pleit te beslechten, scoorde Paul in de 47ste beurt zijn laatste benodigde 45ste carambole, en wist de kampioenstitel in de wacht te slepen. Winnaar van de gigantische wisselbeker, met slechts één verliespartij: Paul Valckx uit Arcen. Ook runner-up Dré liet slechts één verliespartij aantekenen. Paul en ook de overige 3 finalisten proficiat gewenst.

v.l.n.r.: Nico Noorbeek (3), Ger Schloesser (4), kampioen Paul Valckx, Dré Steeghs (2)

De finaledag in cijfers:

 


Ron Völke winnaar Open Kessels Kampioenschap Driebanden 2015

Maandag 4 mei ging in cafézaal Biej Ton en Marij het 23e Open Kessels Driebanden Toernooi van start. In totaal streden 20 spelers in 5 poules voor een plaats in de 2e ronde, waarvan de beste 12 doorgingen naar de achtste finales. In ronde 1 speelde nieuwkomer Nico Noorbeek een opvallend goede partij: in slechts 22 beurten liet hij Patrick van de Pas in het “groene laken” bijten. In de 2e ronde moest Roland van der Meer in 28 beurten het onderspit delven tegen Hans van Lier, die daarmee de kwartfinale bereikte. Bij de beste 8 plaatsten zich verder ook Ron Völke, Piet Bouten, Dré Steeghs, Cor van Erp, Çetin Kosar, Wiel Welles en Jan Zelen. In de kwartfinales werd Wiel door Ron verslagen met slechts 2 carambole verschil! Cor van Erp won met degelijk spel van zijn angstgegner Piet Bouten. Hans van Lier versloeg Jan Zelen, terwijl Dré Steeghs van Çetin Kosar won.

Op zaterdag 6 juni werden de laatste 4 partijen gespeeld. In de halve finale maakte Hans in 25 beurten korte metten met Dré, terwijl Ron in de slotfase van de andere halve finalepartij verrassend won van Cor met slechts 2 caramboles verschil. In de kleine finale kwam Dré traag op gang en in de slotfase startte hij een inhaalrace, maar deze kwam te laat. Door constant spel wist Cor beslag te leggen op de derde plaats. In de finale liet Hans, die tot dusver beresterk had staan te spelen, menige steek vallen. Ron daarentegen liet weinig aan het toeval over. Door stoïcijns en verdedigend te spelen gaf hij Hans het nakijken. Na 46 beurten had Ron de titel in de wacht gesleept. Winnaar met slechts één verliespartij en misschien wel de meest constante speler en daarmee verdiend winnaar van de gigantische wisselbeker: Ron Völke uit Tegelen. Ron en de overige 3 finalisten proficiat gewenst.

 


v.l.n.r.: Cor van Erp (3), Dré Steeghs (4), Ron Völke (1), Hans van Lier (2).Foto www.debiljartballen.nl